IKEA ipak ne dolazi u Ključ

Bez autora
Mar 24 2011

Najavu medija da će IKEA pokrenuti tvornicu drvenog namještaja u Ključu, demantirala je Milena Vujičić, glasnogovornica ove svjetski poznate kompanije za Srbiju. Najavljeno je da će u bivšoj ključkoj tvornici tepiha Sanotaf IKEA uskoro početi proizvodnju 8.000 velikih i 50.000 malih stolica mjesečno. Do kraja godine, taj broj trebao bi se utrostručiti uz zapošljavanje 150 ljudi. IKEA ne investira u spomenutu fabriku nego je riječ o domaćem investitoru, vlasnici firme Scontoprom Elizabeti Josipović, koja je nedavno, zajedno s IKEA-inim predstavnikom, razgovarala o mogućem ulaganju. Riječ o iznajmljivanju prostora fabrike Sanotaf do njene privatizacije te će se o ovom poslovnom poduhvatu više znati za petnaestak dana.

IKEA ipak ne dolazi u KljučNajavu medija da će IKEA pokrenuti tvornicu drvenog namještaja u Ključu, demantirala je Milena Vujičić, glasnogovornica ove svjetski poznate kompanije za Srbiju, koja je izjavila da je ta informacija "apsolutno netačna".

Podsjetimo, najavljeno je da će u bivšoj ključkoj tvornici tepiha Sanotaf IKEA uskoro početi proizvodnju 8.000 velikih i 50.000 malih stolica mjesečno. Do kraja godine, taj broj trebao bi se utrostručiti uz zapošljavanje 150 ljudi.

- IKEA ne investira u spomenutu fabriku nego je riječ o domaćem investitoru, vlasnici firme Scontoprom Elizabeti Josipović, koja je nedavno, zajedno s IKEA-inim predstavnikom, razgovarala o mogućem ulaganju - pojašnjava ministar privrede Unsko-sanskog kantona Hase Hajrulahović.

On naglašava da je riječ o iznajmljivanju prostora fabrike Sanotaf do njene privatizacije te da će se o ovom poslovnom poduhvatu više znati za petnaestak dana.

Vlada USK započela je privatizaciju Sanotafa u maju prošle godine, a vrijednost kapitala procijenjena je na 3,8 miliona KM. No, kako se nije pojavio nijedan ozbiljan partner koji bi gotovinom, kako je traženo, kupio dobro očuvani kompleks, Vlada je donijela odluku da se do privatizacije Sanotaf može dati u zakup.

Nastala zabuna

Zabuna u medijima mogla je nastati zbog toga što Scontoprom većinu svojih proizvoda prodaje IKEA-i.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik